Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Kingpin Wit

(0 reviews)
Deze witte wijn van het merk Félix Solís is afkomstig uit de wijnstreek La Mancha in Spanje. De Kingpin Wit is gemaakt uit een combinatie van Chardonnay, Sauvignon Blanc en Verdejo druiven. Het smaakprofiel van deze witte wijn is fris & fruitig en past perfect bij tapas en borrelhapjes.
  • check Wijnland: Spanje
  • check Wijnstreek: La Mancha
  • check Druivensoort(en): Chardonnay, Sauvignon Blanc, Verdejo
  • check Smaakprofiel: Fris & Fruitig
  • check Lekker bij: Borrelhapjes, Tapas
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Félix Solís | Kingpin Wit

Deze witte wijn van het merk Félix Solís is afkomstig uit de wijnstreek La Mancha in Spanje. De Kingpin Wit is gemaakt uit een combinatie van Chardonnay, Sauvignon Blanc en Verdejo druiven. Het smaakprofiel van deze witte wijn is fris & fruitig en past perfect bij tapas en borrelhapjes. 

De makers van Kingpin Wit

Félix Solís Avantis is een familiebedrijf en een van de belangrijkste wijnproducenten in Spanje. Het bedrijf is gevestigd in Valdepeñas, een wijnregio in de provincie Ciudad Real, in het hart van Spanje. Het wijnhuis achter Kingpin Rose produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode, witte, rosé en mousserende wijnen, en heeft verschillende merken in zijn portefeuille.

Wijnproducent Félix Solís heeft een lange geschiedenis en is opgericht in 1952 door Félix Solís Fernández, die begon met het maken van wijn in zijn eigen garage. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste wijnproducenten in Spanje en heeft het een sterke aanwezigheid op internationale markten, waaronder in Europa, Amerika, Azië en Afrika.

Wijnen uit Spanje

De Kingpin Wit is afkomstig uit Spanje. Spanje is 's werelds grootste wijn producerende land op basis van beplante oppervlakte. Door de vaak lage opbrengsten staat het qua volume geproduceerde wijn slechts op de derde plaats. De soms moeilijke omstandigheden van de wijnstokken zijn verantwoordelijk voor de lage opbrengsten. Veel delen van het land zijn immers heet en droog, bijna woestijnachtig. De meeste wijngaarden bevinden zich in het noorden en oosten. La Mancha, het grootste wijngebied ter wereld ten zuiden van Madrid, is een uitzondering op deze regel.

Wijnstreek La Mancha

La Mancha (Manchuela), het grootste wijngebied van Spanje met in totaal 160.000 ha, is de thuisbasis van de beroemdste Spaanse wijngaard. Hier vindt u 50% van alle Spaanse wijnen. Deze regio heeft betaalbare Spaanse wijnen.

Druivensoort

De Kingpin Wit is gemaakt uit meerdere druivensoorten, namelijk: Chardonnay, Sauvignon Blanc en Verdejo. Hieronder staat meer informatie over deze druivensoorten. De Spaanse verdecchio wordt soms verward met de Portugese verdelho. De namen van de druiven lijken veel op elkaar, dus deze misvatting verbaast niet. Verde, de naam van de groene kleur van de druif, betekent "verde". De Rueda is de meest voorkomende plek om verdejo te planten, wat Spaans van aard is. Wie de geur van kruisbessen, gemaaid gras, ribes of brem ruikt, weet bijna zeker dat er Sauvignon Blanc in zijn glas zit. Sauvignon is een witte druif met uitgesproken geur. Het druivenras vertoont frisse, 'groene' geuren en is bekend om zijn levendig hoog zuur. De oorsprong maakt het verschil. Een Sauvignon Blanc uit de Loire smaakt bijvoorbeeld elegant en licht, anders dan een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland die intenser van smaak is. Over het algemeen is de Sauvignon Blanc een droge witte wijn, maar er zijn streken waar deze druif verbouwd wordt, waarbij er wijnen ontstaan die minder droog van smaak zijn. Eén van de kenmerken van witte wijn van de Chardonnay druif is dat dit druivenras over de hele wereld wordt aangeplant. De Chardonnay druif heeft een opmerkelijk aanpassingsvermogen voor wat betreft het klimaat en de bodem. De Chardonnay druif is vroeg rijp en is resistent tegen kou en warmte. De Chardonnay wordt ook veel gebruikt voor het produceren van mousserende wijn. De Chardonnay druif is verwant aan de Pinot Blanc druif, maar heeft een andere smaak.

Niet wat u zocht?

Is deze wijn niet wat u zocht? Bekijk dan eens de overige Kingpin wijnen of de rest van ons ruime aanbod! Wij verkopen namelijk verschillende soorten rode wijn, witte wijn, rosé wijn, mousserende wijn, alcoholvrije wijn, biologische wijn, port, sherry, en dessertwijn. Kortom, voor ieder wat wils!

Meer informatie
Artikelnummer 2022000180J
Land Spanje
Wijnstreek La Mancha
Druivensoort Chardonnay, Sauvignon Blanc, Verdejo
Smaakprofiel Fris & Fruitig
Serveertip Borrelhapjes, Tapas
Inhoud 75 CL
Productsoort Witte wijn
Merk Kingpin
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
Gerelateerde artikelen
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op