Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Monte Velho Wijnen Portugal

3 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 10,95
Speciale prijs € 8,35 Normale prijs € 9,60
Speciale prijs € 8,35 Normale prijs € 9,60

Portugese Monte Velho wijnen

De wijnen van Monte Velho zijn de meest verkochte merkwijnen van het Portugese wijnhuis Esporão uit de regio Alentejo. Kenmerkend voor deze regio is dat het overdag erg warm kan zijn en dat het ’s nachts flink afkoelt. In de winter kan het overigens extreem koud worden. De combinatie van wisselende temperaturen en wijngaarden gelegen op een vulkanische bodem zorgt voor kwalitatieve hoogwaardige wijnen.

Lokale druivensoorten Monte Velho

Voor het produceren van Monte Velho wijnen wordt gebruik gemaakt van inheemse Portugese druiven. Voor de Monte Velho witte wijn wordt gebruik gemaakt van de druiven Antão Vaz, Roupeiro en Perrum. De Monte Velho rode wijn wordt gemaakt van de druiven Aragonês, Trincadeira, Touriga Nacional en Syrah.

Monte Velho produceert zowel wijnen als olijfolie

Naast rode en witte wijn produceert Monte Velho tevens olijfolie, verkrijgbaar in 0,25 liter als in 0,50 liter varianten. De olijfolie is gemaakt van geselecteerde olijven die op het juiste moment zijn geoogst. De fruitige en frisse Esporão Extra Virgin olijfolie is te herkennen aan zijn geelgroene kleur en ruikt erg fruitig vanwege de groene en rijpe olijven. Deze olijfolie past erg goed bij een breed scala aan gerechten zoals bij soep en brood. Belangrijk is om de olijfolie gekoeld te bewaren, het liefst uit het zonlicht.

Wijnhuis Esporão en Monte Velho Portugal

In 1985 is in Portugal het modernste wijnhuis gebouwd waarbij zoveel mogelijk gebruik werd gemaakt van natuurlijke technieken en in 2002 werd een tweede locatie gebouwd, speciaal voor de productie van witte wijn. In 2016 werd daarbij nog een nieuwe productie faciliteit geopend voor het produceren van de hoogwaardige olijfolie. In zowel de wijngaarden als in de olijfgaarden wordt geproduceerd volgens de regels van de biologische landbouw. Naast dat jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers naar dit wijnhuis komen, behoort Esporão inmiddels tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Portugal. Kenmerkend voor dit wijnhuis is vooral dat het productieproces duurzaam is.

Wijnmaker David Baverstock uit Australië voor Monte Velho

Sinds 1992 is David Baverstock uit Australië hoofd wijnmaker bij het Portugese wijnhuis Esporão. Al in 1982 begon hij met het produceren van Portugese wijn en met zijn inzet is dit wijnhuis in Portugal één van de meest toonaangevende wijnmakers van het land. We spreken hierbij van kwalitatief hoogwaardige wijnen. Zowel de witte (Monte Velho Esporao White) als de rode (Monte Velho Esporao Red) variant die hier geproduceerd worden in het Portugese Alentejo.