Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Paul Cluver

6 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 23,95 Normale prijs € 27,55
Speciale prijs € 23,95 Normale prijs € 27,55
Speciale prijs € 14,95 Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 14,95 Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 14,75 Normale prijs € 16,95
Speciale prijs € 13,75 Normale prijs € 15,80

Paul Cluver

Over Paul Cluver

Paul Cluver is gelegen in de Elgin-regio van Zuid-Afrika, een van de koelste wijngebieden van het land. Dit gebied staat bekend om zijn unieke klimaat en terroir, wat resulteert in wijnen met een opmerkelijke finesse en frisheid. Het estate is in 1896 gekocht door de grootvader van de huidige eigenaar, Paul Clüver, en was oorspronkelijk een appelbedrijf. In de jaren tachtig werden er grondmonsters genomen die lieten zien dat wijnbouw in dit gebied uitstekend mogelijk was, waarna besloten werd om een deel van de appelgaarden te vervangen door wijngaarden.

In 1986 werden de eerste druiven geplant op het estate, waaronder Sauvignon Blanc, Chardonnay, Gewürztraminer en Weisser Riesling. Deze laatste druif is aangeplant om met behulp van edele rotting zoete wijnen te maken. Aanvankelijk werden de druiven tot wijn verwerkt bij Nederburg Estate, een beroemd wijnhuis in de regio, maar sindsdien worden de wijnen volledig in eigen beheer gemaakt om ze een eigen karakter te geven.

Andries Burger, de wijnmaker van Paul Clüver, is verantwoordelijk voor de productie van de wijnen. Met zijn expertise en passie voor het vak zorgt hij ervoor dat de wijnen van het estate van uitstekende kwaliteit zijn. De wijnen van Paul Cluver worden alom geprezen om hun verfrissende zuurgraad en elegantie, en zijn zeer gewild bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Hoewel Paul Clüver een succesvol wijnbedrijf heeft opgebouwd, blijft eigenaar Paul Clüver zich bezighouden met zijn eigen vak als neurochirurg. Met zijn ondernemerschap heeft hij het familiebedrijf weten te transformeren van een appelbedrijf tot een gerenommeerd wijnhuis dat jaar na jaar kwalitatief hoogstaande wijnen produceert.

de Paul Cluver Elgin Riesling

De Riesling druif is de basis voor de Paul Cluver Elgin Riesling, een wijn die wordt geproduceerd op het Paul Cluver Estate in Zuid-Afrika. De druif is erg kieskeurig en vereist de juiste bodem- en klimaatomstandigheden om te gedijen. In koele Duitse klimaten, waar de Riesling druif oorspronkelijk vandaan komt, levert deze druif echter wijnen op van hoge kwaliteit.

Bij het Paul Cluver Estate in Elgin, Zuid-Afrika, wordt de Riesling druif geteeld onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met die van de Duitse wijnbouwregio's. Dit zorgt voor de intense, verrassend lichte en elegante wijn die de Paul Cluver Elgin Riesling is. Dankzij de goede zuurgraad van deze wijn kan deze ook vele jaren rijpen zonder kwaliteitsverlies.

De Paul Cluver Elgin Riesling is een wijn die veel voldoening geeft aan kenners die op zoek zijn naar een bijzondere ervaring. Door de complexiteit van smaken en de elegante structuur is deze wijn geschikt voor diverse gelegenheden en past deze goed bij vele gerechten. Het is een wijn die de moeite waard is om te proeven, vooral voor liefhebbers van Riesling-druiven en voor degenen die houden van kwaliteitswijnen met een uniek karakter.

Paul Cluver Bestellen Bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke Paul Cluver wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.