Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Rocca di Castagnoli

3 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 19,75 Normale prijs € 22,70
Speciale prijs € 26,30 Normale prijs € 30,25
Speciale prijs € 16,75 Normale prijs € 19,25

Rocca di Castagnoli

Over Rocca di Castagnoli

Calogero Calì, eigenaar van Rocca di Castagnoli, is geboren in Zuid-Italië en begon zijn carrière als advocaat in Milaan. Na het verdienen van zijn fortuin in de advocatuur, kocht hij Rocca di Castagnoli in 1981 en heeft sindsdien nog vier andere wijnbedrijven verworven. Hij heeft een team van ervaren wijnmakers en druiventelers onder leiding van Daniele Pagni in dienst, om ervoor te zorgen dat de wijnen van alle bedrijven de kwaliteit hebben die hij voor ogen heeft. Het landgoed van Rocca di Castagnoli ligt in Chianti Classico, net ten zuiden van Gaiole en omvat 850 hectare waarvan ongeveer 100 hectare beplant zijn met druivenstokken.

Rocca di Castagnoli heeft zich intensief beziggehouden met het vaststellen van de beste Sangiovese kloon voor Chianti Classico en staat bekend om zijn zuivere Sangiovese fruit en de nadruk op terroir. Dit resulteert in elegante en verteerbare wijnen die tegen een fatsoenlijke prijs verkocht worden en goed kunnen ouderen. Het landgoed heeft wijngaarden op verschillende hoogten tussen de 380 en 500 meter, wat zorgt voor een unieke combinatie van bodemsoorten en microklimaten. Het bedrijf heeft zich ook toegelegd op duurzame wijnbouwpraktijken en het behoud van de biodiversiteit in de regio.

Rocca di Castagnoli Chianti Classico

Rocca di Castagnoli Chianti Classico is een wijn van hoge kwaliteit die wordt geproduceerd op het landgoed van Rocca di Castagnoli in de Chianti Classico-regio, in het hart van Toscane. De wijn is gemaakt van de druivensoorten Sangiovese, Canaiolo en Colorino. Sangiovese is de belangrijkste druif en vormt ongeveer 80% van de blend. Deze druif is beroemd om zijn rijke, fruitige smaak en wordt beschouwd als de belangrijkste druif voor de productie van Chianti Classico-wijnen.

Canaiolo is een inheemse Italiaanse druivensoort die vaak wordt gebruikt om de blend van Chianti Classico-wijnen te verbeteren. Deze druif voegt zachtheid en aroma's van rood fruit toe aan de wijn en helpt bij het creëren van een meer gebalanceerde en harmonieuze smaak.

Colorino is een minder bekende druivensoort die voornamelijk wordt gebruikt om kleur toe te voegen aan de wijn. De druif heeft een donkerblauwe schil en wordt vaak gebruikt in blends met Sangiovese om een diepere kleur te creëren en de smaak te versterken.

Rocca di Castagnoli Wijnen Bestellen Bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke Rocca di Castagnoli wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.