Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Catalunya

13 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 12,45 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 16,95
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 11,15 Normale prijs € 12,80
Speciale prijs € 9,29 Normale prijs € 10,70
Speciale prijs € 12,90 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 4,30 Normale prijs € 5,00
Speciale prijs € 15,90 Normale prijs € 16,95
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 10,95
Speciale prijs € 8,35 Normale prijs € 8,95

Rode wijn uit Catalunya kopen

Wilt u rode wijn uit Catalunya kopen? Bekijk onze webshop van Budgetwijnen.nl voor ons uitgebreide assortiment. Rode wijn uit Catalunya is dan ook erg populair en vooral ook van goede kwaliteit. Of het nu gaat om wijnen van La Garnacha, Cannawine, Somiadors, Rebels de Batea, Pinord Diorama, Finca Don Gavarre, Torres Gran Coronas of Torres Mas Rabell.

De kenmerken van rode wijn uit Catalunya

De kenmerken van rode wijn uit Catalunya is onder andere dat dit gebied een grote verscheidenheid aan wijnen produceert. Dit komt door de uiteenlopende klimaatzones, de verschillende bodemsoorten en de menselijke factoren als het gaat om het produceren op een manier waarin de hoogste kwaliteit gewaarborgd wordt.

Wijnbouw in Catalunya

De wijnbouw in Catalunya is erg divers vanwege de vele klimaatzones. Dit gebied kent overigens dertig verschillende druivensoorten waarvan er 9 officieel zijn toegestaan. De voorkeursdruiven zijn de inheemse soorten zoals de Parellada, Xarel-lo en de Macabeo. Dit is overigens voor de cava wijnen. Voor rode wijn uit Catalunya wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de Garnacha Tinta en de Carinena druif. De wijnbouw in Catalunya is al eeuwen oud, zelfs waarschijnlijk al vanaf de 5e eeuw voor christus. Over het algemeen zijn de Catalanen erg ondernemend en zijn zij erg goed in het druiven van (internationale)handel. Dit heeft ervoor bezorgd dat rode wijn uit Catalunya erg gewild is en mede hierdoor is de kwaliteit de laatste jaren alleen nog maar verder toegenomen, waardoor de vraag naar de wijnen uit dit gebied tevens gestegen is.