Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Priorat

2 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 16,95 Normale prijs € 19,50
Speciale prijs € 16,75 Normale prijs € 19,25

Rode wijn uit Priorat kopen

Rode wijn uit Priorat kopen doet u eenvoudig en voordelig bij Budgetwijnen. Bekijk ons uitgebreide assortiment van rode wijn uit Priorat van Intruso, Clos del Mas of La Garnacha.

De unieke kenmerken van rode wijnen uit Priorat

De unieke kenmerken van rode wijnen uit Priorat is dat Priorat in 1954 een DO (Denominación de Origen) erkenning heeft gekregen en dit is in 2009 zelfs opgewaardeerd naar DoCa (Vinos de Denominación de Origen Calificada). Dit is de hoogste kwaliteitstrap in de Spaanse wijnbouw. Priorat is overigens de Catalaanse naam voor deze wijnstreek. De Spaanse naam voor dit gebied is Priorato. Dit bergachtige gebied heeft een eigen microklimaat, namelijk een landklimaat, gematigd door kokude noordenwinden en warme Mistral uit het oosten. De zomers zijn warm en lang met een maximum temperatuur van 35˚C, waarmee het gemiddelde jaarlijks op 15˚C komt. ’s Winters kan de temperatuur dalen naar het rond het vriespunt. De zon schijnt jaarlijks zo’n 2.600 uren en gemiddeld valt er 600 millimeter regen.

De bekendste rode druivensoorten van Priorat

De bekendste rode druivensoorten van Priorat, alias Priorato zijn de Cariñena en de Garnacho druif. De rode wijnen zijn erg goed van kwaliteit en bezitten veel alcohol en kracht. In feite is Priorat een kleine wijnregio die veel te bieden heeft. De wijngaarden van Priorat zijn gelegen op steile terrassen van wel 100 tot 700 meter hoogte. Aangezien dit zo steil is, kan er alleen maar met de hand geoogst worden en dit is erg zwaar werk voor een relatief kleine opbrengst. Dit verklaard waarom de wijnen iets duurder zijn uit dit gebied, maar dan spreken we wel over kwalitatief hoogwaardige wijnen.