Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Toro

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 33,79
Normale prijs € 38,85
Speciale prijs € 16,59
Normale prijs € 19,10
Speciale prijs € 9,95
Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 11,45
Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 8,45
Normale prijs € 9,50

Rode wijn uit Toro kopen

Wilt u rode wijn uit Toro kopen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres als het gaat om kwaliteitswijnen tegen de scherpste prijzen. Ontdek ons assortiment van de rode Toro wijnen van wijnmerk Matsu. Dit zijn rode wijnen gemaakt op biodynamische wijze, afkomstig van wijnhuis Vintae uit het Spaanse Toro gebied. Oftewel het produceren van rode wijnen op een duurzame manier. Overigens betekent de naam ‘Matsu’ in het Japans ‘geduldige balans’ en dat is precies het uitgangspunt van deze wijnproducent. Matsu produceert wijnen met wijnstokken van bijna 100 jaar oud.

De unieke kenmerken van rode wijnen uit Toro

Toro is een relatief klein wijngebied aan beide zijden van de rivier de Duero. Hier worden zeer krachtige rode wijnen verbouwd in een klassieke stijl. Daarbij bevatten de rode wijnen in verhouding veel alcohol (meer dan 13%). Ook al wordt er al minstens 800 jaar lang wijn gemaakt in Toro, pas in 1987 kreeg Toro de D.O. (Denomincación de Origen) classificatie.

Wijnbouw in Toro

Het Spaanse Toro ligt op zo’n 40 kilometer afstand van de Portugese grens in Castilla y León, langs de Duero rivier. Dit is een zeer oude wijnregio die eigenlijk sinds enkele jaren weer volop in de belangstelling staat vanwege de Tinta de Toro druif. Deze druif is de plaatselijke variant van de Tempranillo druif. Deze druif heeft in Toro een dikke schil en geeft daarmee fruitige en krachtige rode wijnen. Oftewel de wijnbouw in Toro heeft een nieuwe impuls gekregen.