Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Robertson

12 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 8,25
Normale prijs € 9,50
Speciale prijs € 9,39
Normale prijs € 10,80
Speciale prijs € 9,39
Normale prijs € 10,80
Speciale prijs € 9,39
Normale prijs € 10,80
Speciale prijs € 7,30
Normale prijs € 8,45
Speciale prijs € 6,40
Normale prijs € 7,40

Rode wijn uit Robertson kopen

Wilt u rode wijn uit Robertson kopen? Bekijk dan eens ons assortiment van Budgetwijnen. Wij hebben alleen de beste rode wijn van de hoogste kwaliteit uit Robertson. Aangezien wij in staat zijn dit zeer scherp in te kunnen kopen, werkt dit in uw voordeel. Dit komt doordat wij nauwe banden hebben met onze leveranciers en de landelijke ontwikkelingen op de voet volgen.

De lekkerste rode wijn uit Robertson

De lekkerste rode wijn uit Robertson vindt u in ons assortiment. In Zuid-Afrika is alleen de kuststreek geschikt voor wijnbouw. De naam Robertson komt van een Schotse dominee Dr. William Robertson. Hij stichtte in 1853 het dorp Robertson op dat hij dus naar zichzelf vernoemde. Voorheen werden er in dit dorp struisvogels gekweekt, maar na de eerste wereldoorlog werden hier druiven en fruit geteeld.

Kenmerken rode wijn uit Robertson

Wijn productie bestaat al heel lang in Zuid-Afrika. Toch heeft dit land moeite gehad de andere ‘Nieuwe Wereld’ landen bij te kunnen benen. Echter hebben zij zich de laatste jaren behoorlijk op de kaart weten te zetten met kwalitatief hoogwaardige wijnen zo ook rode wijn uit Robertson. Eén van de kenmerken van rode wijn uit Robertson is dat dit gebied ten oosten van Kaapstad ligt en een droog en warm gebied is waar het in de zomer zelfs erg heet kan zijn. Verkoeling komt in dit geval vanuit het zuidoosten vanuit de Indische Oceaan. Gelukkig maakt de Breederivier die door deze vallei het irrigatieproces mogelijk. In 1983 is er een stuwdam gebouwd en dit zorgt ervoor dat de watertoevoer in de wijngaarden wordt gereguleerd. Hiermee stegen de opbrengsten van de wijnstokken waarmee de wijnindustrie echt een boost maakte.