Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Castelnau

12 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 9,10 Normale prijs € 10,45
Speciale prijs € 51,95 Normale prijs € 59,75
Speciale prijs € 56,95 Normale prijs € 65,50
Speciale prijs € 48,95 Normale prijs € 56,30
Speciale prijs € 48,95 Normale prijs € 56,30
Speciale prijs € 7,25 Normale prijs € 8,35
Speciale prijs € 7,25 Normale prijs € 8,35
Speciale prijs € 7,25 Normale prijs € 8,35
Speciale prijs € 7,25 Normale prijs € 8,35
Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,75
Speciale prijs € 10,95 Normale prijs € 12,60
Speciale prijs € 10,85 Normale prijs € 12,50

Castelnau

Over het wijnhuis van Castelnau

Domaine de Castelnau is een familiebedrijf dat gelegen is in het hart van de Languedoc, vlak achter het Étang de Thau. Het is een technisch sterk wijnhuis dat uitstekende, loepzuivere wijnen produceert. Het domaine is in 1997 overgenomen door Beatrice en Christophe Muret, die met hun passie voor wijn en technische kennis het bedrijf naar grote hoogte hebben gebracht.

Het landgoed van Domaine de Castelnau beslaat maar liefst 100 hectare en is omgeven door garrigues, die bijdragen aan de unieke smaak en kwaliteit van de wijnen. Het domaine bevindt zich op een historische locatie, waar in de dertiende eeuw de Seigneurs de Guers al verbleven. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer en historie op het landgoed.

Het wijnhuis werkt volgens de methode ‘lutte raisonnée’, wat betekent dat er zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk wordt geproduceerd. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke methoden om de druiven te beschermen tegen ziektes en plagen, en wordt er alleen ingegrepen wanneer dit echt noodzakelijk is. Door deze efficiënte en technisch hoogstaande productiemethode kunnen de wijnen van Domaine de Castelnau hun zuiverheid en typiciteit behouden, terwijl ze ook eerlijk en geconcentreerd blijven.

Een van de opvallende kenmerken van de wijnen van Domaine de Castelnau is hun verhoudingsgewijs vrij frisse, slanke en elegante karakter, wat voor deze streek niet heel gebruikelijk is. Dit komt mede door het terroir, de klimatologische omstandigheden en de keuze voor de juiste druivensoorten. De Viognier, Chardonnay en de blend van Merlot en Cabernet zijn al jarenlang hardlopers en hebben vele wijnliefhebbers overtuigd van de kwaliteit van dit familiebedrijf. Daarnaast zijn de Sauvignon Blanc, Grenache en Syrah wijnen die hard op weg zijn om net zo geliefd te worden als hun voorgangers.

Een topwijn: de Champagne Castelnau Reserve

De Champagne Castelnau Reserve is een blend van verschillende druivensoorten die elk hun eigen karakter en smaakprofiel toevoegen aan de wijn. De Pinot Meunier is een lichtgekleurde druif met een aroma van viooltjes en vers rood fruit. Deze druif wordt meestal gebruikt voor het maken van mousserende wijnen, waaronder champagne. De Chardonnay druif daarentegen is een van de meest veelzijdige druivensoorten ter wereld en wordt overal ter wereld aangeplant. Het heeft een opmerkelijk aanpassingsvermogen en is vroeg rijp en resistent tegen zowel kou als warmte.

De Pinot Noir is een blauwe druivensoort die bekend staat om zijn kenmerkende compacte trossen en druiven met dunne schillen. Hoewel Pinot Noir een druif is die wereldwijd veel wordt gebruikt voor de productie van rode wijn, is het ook een van de meest uitdagende druiven om te cultiveren en te produceren. Het is gevoelig voor rot en schimmelziekten en vereist een specifieke behandeling in de wijngaard en kelder. Toch blijft de Pinot Noir een populaire druivensoort vanwege de heerlijke wijnen die eruit voortkomen, waaronder de wereldberoemde rode Bourgognes zoals Romanée-Conti, Chambertin en Clos de Vougeot.

De Champagne Castelnau Reserve is een uitstekende blend van deze drie druivensoorten, waarbij elk van hen zijn unieke eigenschappen en smaakprofiel aan de wijn bijdraagt. De wijn heeft een heerlijk frisse, fruitige smaak en een verfijnde bubbel. Door de jarenlange ervaring van de wijnmakers van Domaine de Castelnau, in combinatie met de hoogwaardige druiven van hun eigen wijngaarden, is de Champagne Castelnau Reserve een wijn van uitstekende kwaliteit die niet teleurstelt. Het is een perfecte metgezel bij feestelijke gelegenheden, maar kan ook gedronken worden als aperitief of bij lichte gerechten zoals vis en schaal- en schelpdieren.

Castelnau Wijnen Bestellen Bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke Castelnau wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.