Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Emilia Romagna

10 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 5,25 Normale prijs € 5,95
Speciale prijs € 5,75 Normale prijs € 6,95
Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,75
Speciale prijs € 12,35 Normale prijs € 14,20
Speciale prijs € 4,95 Normale prijs € 5,70
Speciale prijs € 16,49 Normale prijs € 18,95
Speciale prijs € 7,29 Normale prijs € 8,40

Rode wijn uit Emilia-Romagna kopen

Wilt u rode wijn uit Emilia-Romagna kopen? Kijk dan op onze website van www.budgetwijnen.nl. Wij hebben een uitgebreid assortiment van de beste rode wijn van de hoogste kwaliteit uit Emilia-Romagna.

De lekkerste rode wijn van Emilia-Romagna

De lekkerste rode wijn van Emilia-Romagna vindt u bij Budgetwijnen. Emilia-Romagna grenst in het noorden aan de rivier de Po, aan Lombardia en aan Veneto. In het zuiden grenst het aan de Apennijnen. Het heeft een overwegend landklimaat, behalve aan de Adriatische kust. Emilia-Romagna, de ‘Buik van Italië’, is beroemd om zijn keuken: Mortadella (worst), Zampone (gevulde varkenspootjes) en de Parmezaanse kaas en ham. In het westen is het gebied vlak; de betere wijnen worden echter op hellingen met klei of mergelzand verbouwd. Ook hier is een verscheidenheid aan diverse druivenrassen. De belangrijkste blauwe druiven zijn de Lambrusco (in verschillende variëteiten), de Sangiovese en Barbera. De lekkerste rode wijn van Emilia-Romagna vindt u in ons assortiment van Budgetwijnen. Wij hebben alleen de beste wijn tegen de scherpste prijs, waarvan u flink kunt profiteren!

Wijngeschiedenis van Emilia-Romagna

De wijngeschiedenis van Emilia-Romagna gaat duizenden jaren terug. Emilia-Romagna ontstond uit de samenvoeging van de historische regio’s Emilia (het westelijke deel van de regio, de oude Romeinse weg via Emiliana volgende) en Romagna (het oostelijke deel, dat zijn naam kreeg vanuit de (her-)bezetting van de Oost-Romeinse troepen na de val van Rome in 476 na Chr. De hoofdstad is Bologna, dit is ook de belangrijkste stad van de regio.