Pinot Noir
Pinot Noir rose bestellen
Wilt u Pinot Noir rose bestellen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Bekijk ons assortiment en alleen de hoogste kwaliteit Pinot Noir rose ziet u hier, tegen zeer scherpe prijzen. Aangezien wij nauwe banden hebben met onze leveranciers, zijn wij in staat zeer scherp te kunnen inkopen. Hierbij hebben we het over Pinot Noir rose van de hoogste kwaliteit. Wij kunnen besparen op fysieke winkelkosten en winkelpersoneel aangezien wij een webshop zijn. Hierdoor zijn onze verkoopprijzen zeer scherp en bieden wij alleen kwaliteitswijnen aan. Bestel de lekkerste Pinot Noir rose van de hoogste kwaliteit op www.budgetwijnen.nl.
Kenmerken Pinot Noir rose
Eén van de kenmerken van Pinot Noir rose is dat de Franse Pinot Noir druif ook wel Spätburgunder in het Duits wordt genoemd. Dit blauwe druivenras heeft een compacte tros met een dunne schil. Dit betekent dat de druif over het algemeen moeilijk te cultiveren is, aangezien deze druif erg gevoelig is voor rot en schimmelziekten. De Pinot Noir druif heeft tegens de neiging tot mutatie en hierdoor ontstaan verschillende ‘klonen’.
Soorten Pinot Noir rose
Er zijn diverse soorten Pinot Noir rose in ons assortiment te vinden. Zowel in stille rose vorm als in mousserende rose. Wij hebben Pinot Noir rose afkomstig uit zowel Frankrijk, Oostenrijk als uit Nieuw-Zeeland. Oftewel een stille Pinot Noir rose, tot een Champagne Pinot Noir rose. Zoals bijvoorbeeld de Paul Mas Allnatt Rose uit Frankrijk. Deze rose wordt gemaakt van een blend van de druiven Cinsault en Pinot Noir. Het Oostenrijkse Meinklang rose is mousserend en wordt gemaakt van de Pinot Noir druif. De Vueve Clicquot Rose Champagne wordt gemaakt van een blend bestaande uit 58% Pinot Noir druiven, 11% Pinot Meunier en 31% Chardonnay druiven en daarmee een zeer populaire Champagne Rose van de hoogste kwaliteit. Champagnes gemaakt van rose druiven worden gemaakt op traditionele wijze, door de uitgeperste Pinot Noir of Pinot Meunier enige tijd samen met de schillen in kuipen te bewaren. De kleurloze most dat hierdoor in contact komt met de schillen zorgt ervoor dat de kleur eerst roze en uiteindelijk rood wordt. Omdat champagne niet teveel tannine mag bevatten mogen de druiven en schillen niet te lang macereren.