Witte wijn uit Valencia

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Witte wijn uit Valencia kopen

Wilt u witte wijn uit Valencia kopen? Bekijk dan het prachtige aanbod van Budgetwijnen. Witte wijn uit Valencia voert de boventoon. De Meseguera is de belangrijkste druif van Valencia. Daarnaast worden ook Macabeo, Pedro Ximenez, Malvasia, Planta Nova Mocatel en Chardonnay druiven verbouwd. Wilt u weten wat goede witte wijn uit Valencia is? Bekijk dan eens de wijnen van El Pescaito uit Valencia, geproduceerd door het beroemde wijnhuis Vicente Gandia. Of de zoete witte wijn van Torre de La Pobleta uit Valencia en niet te vergeten de wijnen van Hoya de Cadenas.

Soorten Spaanse witte wijn uit Valencia

Er zijn diverse soorten Spaanse witte wijn uit Valencia, maar de witte wijnen voeren de boventoon zoals de belangrijkste druif: de Meseguera. In 1957 kreeg Valencia de D.O. status. Het wijngebied bestaat uit 4 subzones, namelijk Moscatel, Valentino, Clariano en Alto Turia. In de wijnregio Valencia is Requena de enige gemeente waar Cava gemaakt mag worden. De ligging van dit plaatsje is perfect voor het maken van Cava vanwege de koude winters en lange (warme en droge) zomers. Dit zijn de ideale omstandigheden voor de groei van de typische Cava blends van Paralleda, Xarel-lo en Macabeo druiven. Cava wordt gemaakt volgens de traditionele methode en dit houdt in dat de tweede gisting in de fles plaatsvindt. Tegenwoordig worden er steeds meer ecologische wijnen geproduceerd met alleen maar autochtone druivensoorten. De populariteit hiervan neemt ook internationaal steeds meer toe.

Kenmerken witte wijn uit Valencia

Diverse kenmerken van witte wijn uit Valencia zijn onder meer dat de wijngaarden in de kustgebieden een Mediterraan klimaat hebben, terwijl de wijngebieden die meer in het binnenland gelegen zijn (zoals Valencia) worden gekenmerkt door een continentaal klimaat. Hierin vormt droogte vaak een probleem en om deze reden worden er tegenwoordig steeds meer wijngaarden geïrrigeerd.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken