Neropasso Biscardo Originale Rosso
Neropasso Biscardo Originale Rosso is een rode wijn die wordt geproduceerd door Biscardo, een Italiaanse wijnproducent. Het is een blended wijn, gemaakt van verschillende druivensoorten, waaronder Nero d'Avola en Syrah. De Neropasso Biscardo Originale Rosso is een uitstekende keuze voor liefhebbers van robuuste en volle rode wijnen.
- Wijnland: Italie
- Wijnstreek: Veneto
- Druivensoort(en): Diverse druivensoorten
- Smaakprofiel: Vol & Zacht
- Lekker bij: Pizza & Pasta, Rood vlees, Tapas
Neropasso Biscardo Originale Rosso
Neropasso Biscardo Originale Rosso is een rode wijn die wordt geproduceerd door wijnhuis Biscardo, een Italiaanse wijnproducent. Het is een blend wijn, gemaakt van verschillende druivensoorten, waaronder Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon. De wijn heeft een diep en donkerrode kleur en is bekend om zijn rijke smaken van zwarte kersen, pruimen en peper. Het heeft ook subtiele tonen van kruiden en specerijen, waardoor het een complexe en volle smaak heeft. De Neropasso Biscardo Originale Rosso is een uitstekende keuze voor liefhebbers van robuuste en volle rode wijnen en is perfect om te serveren bij rood vlees, stoofpotjes en pasta's.
Groots genieten met groot Magnum formaat
De Neropasso Biscardo Originale Rosso Magnumfles van 1,5 liter voegt een extra feestelijk tintje toe aan elke gelegenheid. Of je nu een speciaal diner plant, een feest organiseert of gewoon van een heerlijk glas wijn wilt genieten, de Biscardo Neropasso Rosso Magnum staat garant voor een indrukwekkende en smaakvolle ervaring.
Het druiven terroir van Biscardo Neropasso Rosso
Een deel van de druiven is licht verwelkt voordat het zacht wordt geperst. De wijn wordt vervolgens gedeeltelijk gerijpt in stalen tanks en gedeeltelijk in Tonneaux. De grond waar de druiven groeien voor de Neropasso Biscardo bestaat uit bruine en rode grond op slib of op leemrotsen uit de krijttijd; compacte rode grond op basalt en kalksteen. Elke vallei geeft verschillende situaties, hoewel er altijd een hoge kalkconcentratie is, met grote stenen in de eerste halve meter van de grond.
Het unieke productieproces van Neropasso Biscardo Rosso
Neropasso Biscardo Originale is een rode wijn die gedeeltelijk gemaakt wordt van gedroogde druiven, de Appassimento methode. De Appassimento is een unieke methode, die de productie van Biscardo wijnen kenmerkt. Deze techniek heeft zijn wortels in een ver verleden en wordt sinds de Romeinse tijd gehanteerd. Door de eeuwen heen werd deze techniek van het 'drogen' van de druiven vóór het pletten voltooid en onderscheidt vandaag de dag de productie van de grote Italiaanse wijnen. Om de druiven voor de Neropasso Biscardo op het juiste moment te drogen is veel ervaring nodig. Om een uitstekende Neropasso wijn te krijgen, is de Appassimento essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase, ook gekoppeld aan de seizoenencyclus. Dit maakt de Biscardo Neropasso wijn uniek.
De druiven die perfect rijp en gezond zijn, worden geselecteerd bij het plukken. De dunste trossen worden gekozen, met de bessen niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic dozen geplaatst om een uitstekende ventilatie te garanderen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de Appassimento op een perfecte manier plaatsvindt.
Biscardo wijnen
Biscardo heeft een ruime ervaring van 150 jaar opgebouwd in de wijnproductie. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.
Heeft u aan het einde van de avond of na een feestje rode wijn over? Lees in onze blog hoe u het beste de rode wijn kunt bewaren.
Maak naast de Neropasso van Biscardo ook kennis met de Oropasso (wit) en Rosapasso (rose). Bent u op zoek naar een origineel wijncadeau? Bekijk dan eens de luxe cadeaukisten.
Soort | Rode wijn |
---|---|
Artikelnummer | 11202016C |
Land | Italie |
Wijnstreek | Veneto |
Druivensoort | Diverse druivensoorten |
Smaakprofiel | Vol & Zacht |
Serveertip | Pizza & Pasta, Rood vlees, Tapas |
Inhoud | 75 CL |
Productsoort | Rode wijn |
Merk | Biscardo |
Jaargang | 2021 |
Extra info jaargang | De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice. |