Biscardo Valpolicella Ripasso

Biscardo Valpolicella Ripasso

Terrai OVG Old Vine Garnacha

Terrai OVG Old Vine Garnacha

Neropasso Biscardo Originale Rosso

Neropasso Originale Rosso van wijnhuis Biscardo heeft een intens robijnrode kleur. Het bouquet is kruidig met hints van kersen, zwarte vruchten en pruimencompote. De rode wijn is fijn en fluwelig op het palet, en aanhoudend met zachte tannines in de afdronk. Neropasso Rosso past uitstekend bij pasta, wit- en roodvlees, en verse en gerijpte oude kazen. Een deel van de druiven is licht verwelkt voordat het zacht wordt geperst. De wijn wordt vervolgens gedeeltelijk gerijpt in stalen tanks en gedeeltelijk in Tonneaux.

Gratis flessen DEAL: Bestel 12 flessen en ontvang 2 flessen gratis met actiecode gratis neropasso | Pak dat voordeel!

Normale prijs € 9,95 Speciale prijs € 8,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
SKU
1202016

Neropasso Biscardo

Neropasso Biscardo Originale Rosso van wijnhuis Biscardo heeft een intens robijnrode kleur. Het bouquet is kruidig met hints van kersen, zwarte vruchten en pruimencompote. De rode wijn is fijn en fluwelig op het palet, en aanhoudend met zachte tannines in de afdronk. Neropasso Biscardo Rosso past uitstekend bij  pasta, wit- en roodvlees, en verse en gerijpte oude kazen. Een deel van de druiven is licht verwelkt voordat het zacht wordt geperst. De wijn wordt vervolgens gedeeltelijk gerijpt in stalen tanks en gedeeltelijk in Tonneaux.

Het unieke terroir van Biscardo Neropasso Rosso

De grond waar de druiven groeien voor de Neropasso Biscardo bestaat uit bruine en rode grond op slib of op leemrotsen uit de krijttijd; compacte rode grond op basalt en kalksteen. Elke vallei geeft verschillende situaties, hoewel er altijd een hoge kalkconcentratie is, met grote stenen in de eerste halve meter van de grond.

Het unieke productieproces van Neropasso Biscardo Rosso

Neropasso Biscardo Originale is een rode wijn die gedeeltelijk gemaakt wordt van gedroogde druiven, de Appassimento methode. De Appassimento is een unieke methode, die de productie van Biscardo wijnen kenmerkt. Deze techniek heeft zijn wortels in een ver verleden en wordt sinds de Romeinse tijd gehanteerd. Door de eeuwen heen werd deze techniek van het 'drogen' van de druiven vóór het pletten voltooid en onderscheidt vandaag de dag de productie van de grote Italiaanse wijnen. Om de druiven voor de Neropasso Biscardo op het juiste moment te drogen is veel ervaring nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de Appassimento essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase, ook gekoppeld aan de seizoenencyclus.
De druiven die perfect rijp en gezond zijn, worden geselecteerd bij het plukken. De dunste trossen worden gekozen, met de bessen niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic dozen geplaatst om een uitstekende ventilatie te garanderen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de Appassimento op een perfecte manier plaatsvindt.

Biscardo wijnen

Biscardo heeft een ruime ervaring van 150 jaar opgebouwd in de wijnproductie. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.

Maak naast de Neropasso van Biscardo ook kennis met de Oropasso (wit) en Rosapasso (rose).

Meer informatie
Inhoud 0,75 liter
Alcoholpercentage 14
Inhoud 75 cl.
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Neropasso Biscardo Originale Rosso
Uw waardering