Biscardo Wijnen
Biscardo Wijn
Prachtige wijnen van het beroemde Biscardo wijnhuis
Wijnhuis Biscardo heeft een ruime ervaring van 150 jaar opgebouwd in de wijnproductie. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Het druiven terroir van Biscardo wijnen
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.
Unieke Biscardo wijnen
Neropasso Rosso, Rosapasso Rosato Rosé en Oropasso Bianco zijn de paradepaardjes van het gerenommerde familiebedrijf Biscardo. De wijnen worden op zeer hoogwaardige manier gemaakt, wat resulteert in fantastische wijnen. Neropasso Rosso heeft zelfs de hoogste medaille behaald, Mundus Vini Gold!
Biscardo wijn Neropasso Biscardo
Eén van de meest beruchte wijnen van Biscardo is de Neropasso Biscardo. Deze wijn is te omschrijven als; superzacht, ontzettend rijp en verrassend soepel. Neropasso Biscardo heeft een robijnrode kleur en in de neus heeft de wijn kruiden met tonen van rijp rood fruit, kers, amarena kersen en pruimcompote. De smaak is fijn en fluweelzacht met zachte tannines en een lange afdronk. De Neropasso wijn is al jaren een van de best verkochte rode wijnen uit Italië en wat deze Neropasso Biscardo zo uniek maakt is de techniek die ervoor gebruikt wordt. Dit wordt de appassimento techniek genoemd en deze wordt steeds vaker gebruikt bij Italiaanse wijnproducenten. Echter zoals ze het bij Nerpasso wijn doen, daar wordt je sprakeloos van!