Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Loire

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 39,50 Normale prijs € 42,95
Speciale prijs € 34,50 Normale prijs € 36,95
Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 21,95
Speciale prijs € 14,45 Normale prijs € 15,95

Rode wijn uit de Loire kopen

Rode wijn uit de Loire kopen doet u gemakkelijk en voordelig tegen de scherpste prijs bij Budgetwijnen. Bekijk ons assortiment van de beste kwaliteit van bijvoorbeeld Domaine Curot Sancerre, of Denis Marchais of de Kiwi Cuvée wijnen uit het Loire gebied.

Unieke kenmerken van rode wijn uit de Loire

Onder deze verzamelnaam groepeert men een aantal wijndistricten, die allen te vinden zijn langs te loop van de Loire of langs haar zijrivieren. De Loire kent een grote verscheidenheid aan wijntypen en appellations. De Loire is Frankrijks langste rivier van meer dan 1000 kilometer lang met wel 55.000 hectare aan wijnvelden. Verreweg de meeste wijnstokken worden verbouwd langs het stuk waar de rivier vrijwel van oost naar west loopt. Hier vindt men onderbroken de wijndistricten, die tezamen worden gerekend tot de ‘Vallei van de Loire’. Het Loiredal omvat mede door het uitgestrekte gebied een sterk wisselend beeld. Namelijk dat over vlakke overs en zacht glooiende heuvels zich de wijngaarden strekken, bossen en allerhande andere vormen van landbouw in dit gebied. Het Loire gebied is in te delen in het Anjou gebied: Dit klimaat is sterk beïnvloed door de Atlantische Oceaan met niet echt zware winters, veel zonne-uren en warme zomers. Hier is het zeer droog en zijn er weinig warmteverschillen. In Saumurrois remmen de heuvels de westenwinden af, dit betreft een semi-oceanisch klimaat en heeft duidelijke overgangen in de seizoenswijzigingen. Het Touraine gebied is vergelijkbaar met Saumurrois.

De lekkerste rode wijn uit de Loire

De lekkerste rode wijn uit de Loire wordt gemaakt van de Gamay Noir à Jus Blanc en de Pinot Noir druif in het oostelijke deel. In het centrale deel zijn het de Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pineau d’Aunis en de Gamay Noir à Jus Blanc. In het westelijke deel is dit voor de rode wijnen zijn dit voornamelijk ook de Gamay Noir à Jus Blanc druif. De rode wijnen zijn helderrood tot bijna bruinig van kleur met een neiging naar zwart.