Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Carlo Pellegrino

15 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 14,90
Normale prijs € 16,95
Speciale prijs € 49,95
Normale prijs € 54,95
Speciale prijs € 8,90
Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 9,45
Normale prijs € 10,95
Speciale prijs € 9,45
Normale prijs € 10,95
Speciale prijs € 10,90
Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 10,90
Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 14,95
Normale prijs € 15,95
Speciale prijs € 10,90
Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 10,90
Normale prijs € 11,95

Carlo Pellegrino

Over Carlo Pellegrino

Carlo Pellegrino is een eerbiedwaardig familiebedrijf dat al sinds 1880 marsala (versterkte wijn) en stille wijnen produceert. De zevende generatie van de familie staat aan het roer en draagt zorg voor zowel de wijngaarden als de wijnkelders. Gedurende de lange familiegeschiedenis hebben respect, zorg, liefde en toewijding altijd centraal gestaan. Deze waarden zijn doorgegeven van generatie op generatie, waardoor de Pellegrino's nu behoren tot een van de meest gerespecteerde wijnmakende families van Sicilië.

Cantine Pellegrino is gevestigd in het meest westelijke deel van Sicilië, een regio die bekend staat om het grootste aantal druivenstokken in heel Italië. Het gebied wordt beschouwd als de meest geschikte plek op het eiland voor druiventeelt vanwege de vele zonuren, het droge klimaat, de zuidelijke wind en het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen. De familie Carlo Pellegrino heeft drie wijnhuizen gebouwd om de verschillende wijnen te produceren. De historische kelder in de stad Marsala wordt gebruikt voor de productie van marsala, het moderne wijnhuis net buiten de stad is gewijd aan de stille wijnen, en op het eilandje Pantelleria worden de zibibbo-druiven (muskaat) gevinifieerd voor de zoete witte wijnen.

Met een eigen signatuur onderscheiden de wijnen van Carlo Pellegrino zich. De karakteristieke wijnen van Sicilië weerspiegelen de sterke invloed van de zee op het klimaat. Ondanks de hitte is het essentieel dat de druiven wijnen met goede zuren kunnen voortbrengen. De inheemse Siciliaanse druivenrassen lenen zich hier perfect voor. Een uitstekend voorbeeld hiervan is de 'Tenute di Famiglia'-serie. Gedurende zeven jaar heeft de familie Carlo Pellegrino onderzoek gedaan om de optimale combinatie van microklimaten en verschillende inheemse druivensoorten te vinden. Het resultaat is een serie van vier cru's - twee witte en twee rode wijnen - afkomstig van één eiland, elk met een eigen unieke signatuur.

Pellegrino Marsala Fine DOC Semisecco

Pellegrino Marsala Fine DOC Semisecco is een buitengewone wijn die bekendstaat om zijn elegante amberkleur en verfijnde marsalasmaak. Met een zorgvuldig uitgebalanceerde zoetheid, biedt deze wijn een subtiel samenspel van smaken en aroma's die een genot zijn voor de zintuigen. De toevoeging van eikenhout voegt een extra dimensie toe aan de wijn, waardoor het een plezierige complexiteit en nuances krijgt.

Deze Marsala is het resultaat van de expertise en toewijding van de familie Carlo Pellegrino, die al generaties lang bekendstaat om hun vakmanschap in het maken van marsala. De zorgvuldig geselecteerde druiven worden met precisie gevinifieerd en ondergaan een rijpingsproces dat de wijn zijn unieke karakter en smaak geeft. Pellegrino Marsala Fine DOC Semisecco is een uitstekende keuze om te genieten als aperitief of als begeleiding bij desserts met chocolade, noten of rijpe kazen. Laat u verleiden door de rijke smaak en het subtiele eikenhoutkarakter van deze bijzondere Marsala-wijn.