Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

San Marzano

20 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 10,80 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 8,25 Normale prijs € 9,50
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 8,95
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 8,95
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 8,95
Speciale prijs € 11,35 Normale prijs € 12,75
Speciale prijs € 10,80 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 12,65 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 11,99 Normale prijs € 13,50
Speciale prijs € 11,45 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 11,90 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 13,95 Normale prijs € 14,95
Speciale prijs € 21,25 Normale prijs € 23,95
Speciale prijs € 32,00 Normale prijs € 34,95
Speciale prijs € 24,75 Normale prijs € 26,95
Speciale prijs € 13,20 Normale prijs € 14,50
Speciale prijs € 16,50 Normale prijs € 18,95
Speciale prijs € 30,95 Normale prijs € 32,95

San Marzano

Erfgoed en Innovatie in San Marzano

San Marzano is een wijnhuis dat trots is op zijn erfgoed en traditie, terwijl het tegelijkertijd voorop blijft lopen in innovatie en technologie. De oprichting van het wijnhuis in 1962 door lokale wijnbouwers markeerde het begin van een collectieve inspanning om kwaliteitswijnen te produceren die de typische kenmerken van de regio weerspiegelen. Door de jaren heen is San Marzano uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van meer dan 1200 wijnboeren, die allemaal bijdragen aan het succes van het wijnhuis. Met behoud van respect voor de eeuwenoude wijntradities van Apulië, heeft San Marzano geïnvesteerd in moderne technologieën en innovatieve vinificatiemethoden om wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit te produceren. Het resultaat is een harmonieuze samensmelting van erfgoed en vooruitgang, waarbij elke fles San Marzano-wijn een eerbetoon is aan het verleden en een belofte voor de toekomst.

Het unieke terroir van San Marzano biedt een vruchtbare voedingsbodem voor de groei van druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De wijngaarden liggen in een smalle strook land tussen de Adriatische en Ionische Zee, waar ze worden blootgesteld aan intense zomerhitte, koude winters en de warme Sirocco-wind. Deze extreme omstandigheden, in combinatie met de rotsachtige bodems en de aanwezigheid van leisteen, creëren een ideale omgeving voor de primitivo- en negroamaro-druiven om te gedijen. De wijnstokken worden liefdevol verzorgd door de gepassioneerde wijnboeren, die hun kennis van het land en het microklimaat van de regio benutten om de beste druiven te telen. De invloed van het nabijgelegen Gardameer voegt een extra dimensie toe aan het terroir, waardoor de wijnen van San Marzano een uniek karakter krijgen dat de essentie van het landschap en de ziel van Puglia weerspiegelt.

Talo Primitivo di Manduria San Marzano: Een Waanzinnig Intense Beleving

Primitivo di Manduria prijkt trots bovenaan de wijnkaarten van vele gerenommeerde restaurants. En dat is niet verwonderlijk, gezien de uitstekende kwaliteit van deze wijnen. Gelukkig beschikt San Marzano ook over enkele wijngaarden rondom Manduria, waar de druiven voor deze voortreffelijke wijn worden verbouwd. De oogst vindt meestal plaats in de tweede week van september, waardoor de druiven voldoende tijd hebben om prachtig rijp te worden. Na de oogst en de vinificatie rijpt de wijn maar liefst 12 maanden op Frans en Amerikaans eikenhout in de kelders van San Marzano. Vervolgens ondergaat de wijn nog een periode van flesrijping voordat hij klaar is om ons te betoveren.

Het lange wachten wordt rijkelijk beloond met de Talo Primitivo di Manduria van San Marzano. Deze wijn is een waar meesterwerk, met een sublieme geur waarin fijne nuances van kersen, pruimen, chocolade en vanille samenkomen. Bij het nemen van een slok word je overrompeld door zijn ongekende zachtheid. Het is alsof je in een weelderig donzen dekbed valt, zo heerlijk en luxueus. Je proeft duidelijk de rijpe kersen en het licht bittere karakter van de chocolade, dat zich subtiel manifesteert op de achterkant van je tong. Deze wijn is intens en rijk van smaak, en het is dan ook geen verrassing dat wijngoeroe Luca Maroni deze wijn heeft bekroond met maar liefst 95 punten. Een ware triomf voor San Marzano en een absolute must-try voor elke wijnliefhebber.

San Marzano Bestellen Bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke San Marzano wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.