Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Beaujolais

2 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 9,70 Normale prijs € 11,15

Witte wijn Beaujolais kopen

Wilt u witte wijn uit Beaujolais kopen? Neem dan een kijkje in ons assortiment. Voor de (zeldzame) witte wijn uit Beaujolais wordt de Chardonnay druif gebruikt, aangezien het grootste gedeelte van de productie rood is. De meeste aanplant van de witte Beaujolais wijn staat in het noorden van de streek op de grens met de Macon(nais). Kijk voor de lekkerste witte wijn uit Beaujolais op onze webshop. Aangezien wij de landelijke trends op de voet volgen en goede contacten met onze leveranciers hebben, kunnen wij zeer scherp witte wijn uit Beaujolais inkopen. Dit betekent dat u hiervan mee profiteert. Daarnaast hanteren wij staffelkortingen die van 6 tot 12 tot het afnemen van 18 flessen variëren.

Soorten Beaujolais witte wijn

Er zijn diverse soorten Beaujolais witte wijn en dit gebied is het meest productieve wijngebied van alle. Hier wordt namelijk meer wijn verbouwd dan in alle andere Bourgogne districten samen. De naam Beaujolais klinkt luchtig, vrolijk en romantisch. Het is de streek van de jonge en fruitige wijnen. De heuvels zijn er rij aan rij bezet door wijnstokken, doorsneden door kronkelige weggetjes en men kan er uren ronddolen tussen de wijngaarden. Beaujolais is de leverancier van één van de bekendste wijnen van Frankrijk.

Kenmerken witte Beaujolais wijn

Eén van de kenmerken van witte Beaujolais wijn is dat dit wijngebied begint bij Saint-Véran en doorloopt tot 20 kilometer ten noorden van Lyon en het is ruim 60 kilometer lang. De wijngaarden liggen grotendeels op heuvels en worden door de bergen beschermd tegen regen en wind. De streek heeft een gematigd landklimaat met aangename temperaturen. Wel heeft de Beaujolais vaak te kampen met onweer en hagelbuien. De bodem is te verdelen in twee soorten. In het zuidelijke gedeelte zijn mergel en kalkhoudende gronden te vinden; in het noorden heeft men te maken met graniet, leisteen en hier en daar klei. Het noorden levert betere en meer karakteristieke (van zeer uiteenlopende aard) wijnen op dan het zuiden.