Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Beaujolais

17 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 20,95 Normale prijs € 24,10
Speciale prijs € 17,75 Normale prijs € 20,40
Speciale prijs € 17,75 Normale prijs € 20,40
Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 12,50 Normale prijs € 14,40
Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,75
Speciale prijs € 16,70 Normale prijs € 19,20
Speciale prijs € 12,75 Normale prijs € 14,65
Speciale prijs € 9,70 Normale prijs € 11,15
Speciale prijs € 10,50 Normale prijs € 12,10

Beaujolais rode wijn kopen

Beaujolais rode wijn kopen doet u gemakkelijk en tegen de scherpste prijzen bij Budgetwijnen. Bekijk ons mooie assortiment van rode wijn uit het Franse Beaujolais. Zoals bijvoorbeeld van Château de l’Eclair Beaujolais, Château de Fleurie, Château de La Pierre Brouilly, Henry Fessy Fleurie, of Domaine Jacky Piret Côte de Brouilly. Allemaal rode topwijnen uit Beaujolais.

Alles over de Franse wijnstreek Beaujolais

Indien u alles over de Franse wijnstreek Beaujolais wilt weten kunnen wij u het één en ander vertellen. Deze Franse wijnstreek maakt deel uit van de Bourgogne en is hiermee de meest zuidelijk gelegen wijnregio van Frankrijk. Beaujolais is gelegen rondom de stad Lyon. In Beaujolais wordt meer wijn verbouwd dan in alle andere Bourgogne districten samen.

De bekendste rode druivensoorten van Beaujolais

De bekendste rode druivensoorten van Beaujolais is de Gamay Noir à Jus Blanc. Gamay is een blauw druivenras dat voor de productie van rode wijn wordt gebruikt. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat dit ras een kruising is van de Franse Pinot Noir en de Oostenrijkse, inheemse druif Heunisch Weiss. Verreweg het grootste deel van de productie is van rode wijn. Voor de (zeldzame) witte Beaujolais wordt de Chardonnay druif gebruikt. De bodem is te verdelen in twee soorten. In het zuidelijke gedeelte zijn mergel en kalkhoudende gronden te vinden. In het noorden heeft men te maken met graniet, leisteen en hier en daar klei. Het noorden levert betere en meer karakteristieke (van zeer uiteenlopende aard) wijnen op dan het zuiden. Gamay druiven worden voornamelijk met de hand geplukt om zodat de druiventrossen zo min mogelijk kneuzen. De druiventrossen worden na de oogst in grote vaten van roestvrij staal of cement gelegd. Hierdoor worden de onderste druiven geplet door het gewicht, waarmee de geplette druiven beginnen te gisten. Tijdens dit proces komt er een koolzuurgas vrij en dit zorgt ervoor dat de bovenliggende druiven in de schil gaan gisten (ook wel Macération Carbonique) genoemd. Dit betekent ‘maceratie onder koolzuur’. Door het toepassen van deze techniek ontwikkelen de druiven de typische aroma’s van banaan en rood fruit.